Marti, 26 februarie 2013, a avut loc la sediul CEZ Distributie din Craiova o prezentare a solutiilor moderne propuse de societatea noastra pentru exploatarea in conditii de eficienta si siguranta a instalatiilor electrice ale societatilor de distributie a energiei electrice. La aceasta prezentare ne-a onorat cu prezenta sa Dl. Nicolae Ene – Director Exploatare Mentenanta RED din cadrul CEZ. La intalnire au participat cca. 20 de angajati din cadrul Serviciilor Tehnice / Exploatare ale CEZ si invitatii acestora din cadrul Adrem si Energobit, societati care desfasoara curent activitati de mentenanta in cadrul instalatiilor CEZ. Din partea societatii noastre au participat Dl. Gheorghe Valea – Administratorul societatii Romind T&G, Dl. Gabriel Pascu si Dl. Ion Borcea, Reprezentanti Tehnic-Comercial. Dorim sa multumim pe aceasta cale gazdelor noastre, in special Dnei. Doina Vornicu – Director General, pentru amabilitatea de a accepta desfasurarea acestei intalniri si pentru deschiderea manifestata fata de solutiile propuse de noi.

In cadrul discutiilor au fost prezentate urmatoarele solutii moderne propuse pentru a fi aplicate in cadrul instalatiilor electrice detinute de catre CEZ Distributie:

1. Utilizarea indicatoarelor inteligente de defect pentru liniile electrice aeriene de medie tensiune in scopul localizarii zonelor de defect si a reducerii duratei de interventie in cazuri de avarie.

2. Utilizarea ridicatoarelor stabilizatoare magnetice de tensiune (RSMT) in retelele electrice de joasa tensiune in scopul imbunatatirii calitatii energiei electrice in alimentarea utilizatorilor departati de sursa si din zone izolate, prin ridicarea si stabilizarea tensiunilor la nivelul impus de standardele in vigoare.

3. Utilizarea zavoarelor mecanice pentru impiedicarea accesului neautorizat al persoanelor in posturile de transformare sau la instalatiile electrice din interiorul firidelor.

4. Utilizarea dispozitivelor speciale de blocare voluntara a dispozitivelor de actionare a aparatelor de comutatie – ca masura tehnica de securitate a muncii la executarea lucrarilor in instalatii electrice.

5. Noutati in ceea ce priveste produsele din domeniul securitatii muncii.

Solutiile prezentate s-au bucurat de un real interes in randul participantilor, prezentarea transformandu-se intr-o adevarata dezbatere tehnica a solutiilor si a metodelor prin care aceste echipamente pot fi testate in cadrul instalatiilor CEZ.