Dupa mai multe testari punctuale si de mica amploare in zonele Moinesti si Ticleni, derulate pe parcursul ultimilor 10 ani, OMV Petrom a decis demararea unei colaborari cu societatea noastra in vederea eficientizarii activitatilor de exploatare si mentenanta ale retelelor electrice prin implementarea unui sistem modern de indicare a zonelor in care se constata avarierea instalatiilor electrice, cu precadere a liniilor electrice aeriene de medie tensiune. Rezultatele obtinute in cadrul testarilor din ultimii ani au determinat specialistii OMV Petrom sa initieze dezvoltarea unui proiect-pilot de mai mare amploare privind utilizarea acestor aparate in scopul reducerii timpilor de interventie in cazul aparitiei de avarii. Proiectul inceput in cel de-al doilea semestru al anului 2012 a permis montarea mai multor tipuri de indicatoare de defect in diverse zone ale tarii in care OMV Petrom detine in proprietate retele electrice de medie tensiune.

Principala zona unde se va monitoriza in 2013 functionarea acestor aparate este zona de deal si munte din jud. Bacau – zona Moinesti – unde au fost instalate si configurate un numar de cca. 30 de indicatoare directionale dotate cu modem de comunicatie GSM impreuna cu programul dedicat de monitorizare (NetTroll), necesar exploatarii acestor indicatoare de defect. Desfasurata in conditii meteo de iarna, instalarea acestor aparate a fost finalizata cu succes in luna decembrie a anului trecut, imediat dupa finalizarea acesteia debutand perioada de monitorizare a aparatelor si eventual, de adaptare a configurarii si pozitionarii acestora pentru a permite o cat mai buna exploatare a intregului sistem.

De asemenea, au fost instalate indicatoare directionale de defect (fara modem GSM) in cadrul unor micro-proiecte pilot in zona Oradea (Suplacu de Barcau), Ploiesti (Floresti – Baicoi) si Targoviste (Moreni).